بررسی تخصصی مادر بورد ASUS ROG STRIX X399-E (قسمت دوم)

بررسی تخصصی مادر بورد ASUS ROG STRIX X399-E (قسمت دوم) تاریخ انتشار خبر: ۱۳۹۶/۰۹/۰۱

بسته‌بندی و محتویات داخل جعبه

بر خلاف مادربردهای رده بالای سری ROGپیش زمینه جعبه این سری مشکی رنگ است و لوگو STRIX، مدل تجاری مادربرد، نشان‌های معروف ROGو کمپانی ASUSو تصوری بزرگ از خود مادربرد شاخص‌ترین بخش‌های روی جعبه این مدل محسوب می‌شوند.

در بخش پایین و سمت چپ روی این جعبه نیز لوگوهای مرتبط به چیپست و پردازنده‌های کمپانی AMD، CrossFireکمپانی AMD، SLIکمپانی انویدیا به همراه نشان‌های AURAو 3D Printing Friendlyسایر مندرجات این بخش را تشکیل می‌دهند. این جعبه با ابعاد 363mm x 307mm x 109mmبا تمام محتویات داخلش حدوداً 2.45Kgوزن دارد.

از فضای پشت جعبه نسبتاً به‌خوبی استفاده شده است. اشاره به محوری‌ترین قابلیت‌های این مدل، مشخصات فنی به‌صورت مختصر و مفید، تصویری بزرگ از مادربرد و پنل پشتی به همراه تشریح قابلیت‌ها و امکانات پورت‌های تعبیه شده در آن و توضیح مختصر در مورد امکانات و قابلیت‌های خاص این مادربرد به همراه تصاویر مربوطه، از مهم‌ترین مندرجات این بخش محسوب می‌شوند.

محتویات داخل جعبه که کم و بیش در حد و اندازه‌های مادربردهای این رده قیمت در نظر گرفته شده به شرح زیر است:

دفترچه وDVD حاوی درایورها، نرم افزارها و راهنمای نصب و راه اندازی

4عدد کابلSATA 6Gb/s مجهز به قفل فلزی

پنل پشتی کیس

1عددQ-connector برای اتصال سریع‌تر و آسان‌تر پورت‌ها و سوئیچ‌های پنل جلویی کیس

1عدد پلSLI-HB

10عدد برچسبROG Cable Label جهت مرتب سازی و نام‌گذاری تجهیزات ذخیره سازی

3عدد برچسب لوگوROG مخصوص فن به همراه در آویز گیمینگ

ست پیچ‌های مخصوص جهت نصب تجهیزات مجهز به اسلاتM.2

1عدد کابل توسعه 80 سانتی متری برای اتصال نوارهایRGB LED به کانکتور مخصوص روی مادربرد

1عدد کابل افزایش طول جهت اتصال به سامانه‌های نورپردازی(Addressable LED)

پکیج شامل براکت و دو عدد پیچ مخصوص برای نصب تجهیزاتM.2 به‌صورت عمودی بر رویPCB

1عدد ترمیستور (حسگر حرارتی) جهت سنجش حرارت بخش‌های مختلف سیستم

پک شامل 8 بست کمربندی جهت مدیریت بهتر کابل کشی

در تصویر بالا پل بسیار ارزشمند و کمیاب SLI-HBموجود در محتویات جعبه این مادربرد را ملاحظه می‌کنید. پل SLI-HBدر افزایش بازدهی پیکربندی SLIکارت‌های گرافیک رده‌بالای GeForce GTX 1070/1080نقش مهمی را ایفا می‌کند.

آنتن ماژول WiFiاین مادربرد از نوع  2T2R Dual bandمی‌باشد دارای دو کانکتور از نوع RP-SMAبوده و قابلیت تغییر وضعیت فیزیکی در دو حالت مختلف را دارا می‌باشد. حالت اول را در تصویر بالا و حالت دوم را نیز در تصویر پایین ملاحظه می‌کنید.

 

 

 

همان‌طور که اشاره شد این مادربرد از نظر ظاهری فوق‌العاده زیبا و چشم نواز طراحی شده است! طرح بسیار خاص چاپ شده در سرتاسر PCB در کنار طراحی کاملاً خاص و یونیک هیتسینک تعبیه شده بر روی ماسفت های مدار رگولاتور و لوگو بسیار زیبای ROG تعبیه شده بر روی هیتسینک چیپست AMD X399 و یکی از اسلات های M.2 از جمله مهم‌ترین عواملی هستند که زیبایی این مادربرد را دوچندان کرده‌اند.

PCBهشت لایه این مادربرد با داشتن ابعاد 30.5cm x 26.9cmدر کلاس مادربردهای E-ATXطبقه می‌شود و از این حیث نصب آن تنها در کیس های میان رده و رده بالای بازار ممکن خواهد بود. همان‌طور که اشاره شد در میان تولید کنندگان طراز اول مادربرد تنها ASUSاصرار به طراحی PCBبا ابعاد بزرگ‌تر برای این پلتفرم دارد. این امر باعث کاهش تراکم قطعات و قابلیت تعبیه امکانات بیشتر بر روی PCBمادربرد می‌شود اما همان‌طور که اشاره شد باعث ایجاد محدودیت در نصب مادربردهای این ابعاد در برخی کیس های موجود در بازار می‌شود.

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید به لطف سایز E-ATXاین مادربرد تراکم قطعات به‌مراتب کمتر از مدل‌های مشابه است. این امر به ASUSاین اجازه را داده تا با عریض‌تر شدن PCBکانکتورهای 8-PIN E-ATXو 4-PIN ATXحامل جریان مورد نیاز پردازنده از منبع تغذیه با مادربرد را به سمت راست PCBو کنار اسلات های DIMMمنتقل کند. همچنین یکی از اسلات های M.2 X4این مادربرد نیز در همین بخش تعبیه شده است.

به‌واسطه فرآیند تولید تمام خودکار، دیگر مادربردی را می‌توان پیدا کرد که کیفیت ساخت و لحیم کاری بی‌کیفیتی داشته باشد. این مادربرد نیز از این قاعده مستثنا نیست. همان‌طور که در تصویر بالا ملاحظه می‌کنید هیتسینک ها و محافظ‌های پلاستیکی تعبیه شده بر روی PCBبه‌واسطه 10 پیچ معمولی بر روی این برد نصب می‌شوند.

همچنین به دلیل تثبیت هر چه بیشتر هیتسینک مدار رگولاتور ولتاژ پردازنده و جذب حرارت منتقل شده به پشت PCBتوسط این بخش، یک تسمه فلزی دقیقاً در پشت مدار VRMتعبیه شده است.

طراحی بسیار فشرده قطعات در بخش مدار رگولاتور ولتاژ پردازنده این مادربرد در کنار ابعاد بسیار بزرگ سوکت TR4سبب شده تا ASUSو البته اکثر سازندگان در بخش فیلتر نهایی مدار VRMولتاژ پردازنده به‌ناچار از خازن‌های گران قیمت Tantalumآن هم در پشت PCBاستفاده کنند. تسمه آلومینیومی نام برده نیز در اصل برای دفع حرارت همین خازن‌ها در نظر گرفته شده است.

در تصویر بالا سوکت TR4 (SP3r2) که اولین سوکت LGAطراحی شده توسط AMDبرای پلتفرم دسکتاپ محسوب می‌شود را ملاحظه می‌کنید. این سوکت 4,094 پین با داشتن ابعاد 118mm x 78mmبزرگ‌ترین سوکت Desktopمحسوب می‌شود و همین امر باعث شده تا نصب خنک کننده‌های کنونی موجود در بازار بر روی آن ممکن نباشد. البته AMDفکر اینجا را هم کرده و درون جعبه پردازنده‌های این پلتفرم یک براکت مخصوص جهت نصب خنک کننده‌های آبی طراحی شده توسط کمپانی Asetekتعبیه کرده است.

همانند اغلب مادربردهای رده‌ بالا و گیمینگ، کمپانی ASUSاین مدل را نیز به سامانه نورپردازی با RGB LEDتحت عنوان Aura Syncمجهز کرده است. این LEDها همان‌طور که در تصویر بالا ملاحظه می‌کنید بر روی کاور پلاستیکی روی پنل پشتی مادربرد و پس زمینه لوگو ROGنقش بسته بر روی هیتسینک چیپست AMD X399تعبیه شده‌اند.

بررسی اولیه

این مدل به‌واسطه هشت DIMMحافظه تعبیه شده قابلیت پشتیبانی از 128GBحافظه DDR4چهار کاناله Non-ECCو حتی ECCبا فرکانس کاری 2400/2666MHz/2133را در حالت استاندارد دارا است. البته این مادربرد با استفاده از پروفایل‌های استانداردAXMP  و به‌صورت اورکلاک شده حتی تست‌های آزمایشگاهی ماژول‌های با فرکانس بیش از 3600MHzرا نیز با موفقیت پشت سر گذاشته است.

در بخش اسلات های توسعه 4 اسلات PCIe X16 3.0، 1 اسلات PCIe X4 2.0و 1 اسلات PCIe X1 2.0مشاهده می‌شود که در این بین هر 4 اسلات PCIe X16از کنترلر PCIeپردازنده و دو اسلات دیگر نیز از منابع موجود در چیپست AMD X399منشعب شده است. از بین 4 اسلات PCIe 3.0منشعب شده از Laneهای پردازنده نیز به ترتیب اسلات های اول، سوم و پنجم با سرعت عملیاتی X16/X16/X8قابلیت پشتیبانی از پیکربندی‌های 3-Way Nvidia SLIو AMD CrossFireXرا دارا می‌باشند. اسلات دوم PCIe X16 3.0نیز که البته از پیکربندی‌های Multi-GPUپشتیبانی نمی‌کند با سرعت عملیاتی X8با پردازنده در ارتباط است.

همچنین 3 اسلات از 4 اسلات PCI-Express x16این مادربرد به محافظ فلزی قلع کاری شده در پشت PCBتحت عنوان SAFESLOTمجهز شده که قدرت تحمل آن را در برابر شکستگی بیش از 1.8 و در برابر کنده شده از روی PCBبیش از 1.6 برابر افزایش داده است. در واقع دیگر هیچ نوع نگرانی برای نصب کارت‌های گرافیک سنگین و حجیم بر روی این اسلات ها وجود نخواهد داشت.

همان‌طور که در تصویر بالا ملاحظه می‌کنید بر خلاف مادربردهای نسل قبل دیگر خبری از پورت‌هایSATA Express در اکثر مادربردهای این سری نیست. در واقع باوجود کارایی بسیار بالا و محصولات عرضه شده متنوع‌تر مبتنی بر درگاه‌هایM.2، این درگاه جدید نیامده بازنشسته شده است! برای این مادربرد 6 پورتSATA 6Gb/s در نظر گرفته شده که همگی آن‌ها از چیپستAMD X399 منشعب شده و از پیکربندی‌هایRAID 0/1/10 نیز پشتیبانی می‌کنند. علاوه بر این در این بخش یک رابطU.2 32Gb/s نیز مشاهده می‌شود که البته از منابع موجود در پردازنده‌های این پلتفرم تغذیه می‌شود.

همچنین برای این مادربرد 2 کانکتور M.2 Socket 3نیز در نظر گرفته شده که هر یک ویژگی‌ها و مشخصات فنی خاص خود را دارند.

اسلات اول، زیر بخشی از هیتسینک چیپست AMD X399تعبیه شده و به‌واسطه یک پد حرارتی حرارت متصاعد شده از تجهیزات ذخیره سازی NVMeرا جذب و به دفع سریع‌تر آن کمک می‌کند. همچنین این اسلات از تجهیزات سازگار با رابط PCIe X4/X2, SATAو استاندارد طول 2280/2260/2242 پشتیبانی می‌کند.

اسلات دوم M.2 X4 32Gb/sدر کنار DIMMهای حافظه RAMتعبیه شده و با تجهیزات مجهز به رابط PCIe X4/X2, SATAو البته با استاندارد طول 2242/2260/2280/22110 سازگاری دارد. ناگفته نماند که تجهیزات مورد نظر به‌صورت عمودی و با استفاده از براکت فلزی مخصوص تعبیه شده در جعبه مادربرد بر روی این اسلات نصب خواهند شد.

علاوه بر پورت‌های USBمتعدد تعبیه شده در پنل پشتی مادربرد، دو سوکت 19-Pin USB 3.0به همراه یک کانکتور مخصوص USB 3.1 Gen2نیز 4 پورت USB 3.0 Gen1و یک پورت USB 3.1 Gen2 (توسط براکت های جانبی و یا پنل جلویی کیس) را به لیست امکانات این مادربرد اضافه می‌کنند.

در پنل پشتی این مادربرد نیز شاهد 8 پورت USB 3.1 Gen1 (همگی منشعب شده از منابع موجود در پردازنده‌های این پلتفرم)، 2 پورت USB 3.1 Gen2 10Gb/sاز نوع Type-Aو Type-Cمنشعب شده از کنترلر مجزا ساخت کمپانی Asmedia، یک پورت Gigabit LANو خروجی‌های 7.1 Channelآنالوگ و دیجیتال Optical S/PDIFصدا هستیم.

علاوه بر این کانکتورهای مادگی RP-SMAجهت اتصال به آنتن Wi-Fi 2T2Rو سوئیچ USB Bios Flashbackنیز در بخش بالایی این پنل در نظر گرفته شده‌اند. با استفاده از قابلیت USB Bios Flashbackبدون وارد شدن به سیستم عامل و یا محیط UEFI Biosو تنها با دانلود و انتقال فایل Biosبه یک USB Flash Driveو اتصال آن به پورت USBمخصوص (در این مادربرد پورت USB 3.0تعبیه شده در سمت چپ پورت USB 3.1 Type-C) تنها با فشردن و نگه داشتن 3 ثانیه‌ای سوئیچ USB Bios Flashbackفرآیند به‌روزرسانی Biosآغاز می‌شود. این سامانه در مواقعی که محتویات تراشه Biosبه هر علتی آسیب دیده‌اند کاربردی حیاتی دارد.

نگاهی نزدیک‌تر (سیستم خنک کننده و مدار رگولاتور ولتاژ)

سیستم خنک کننده این مادربرد شامل 2 بخش مجزا می‌باشد. بخش اول که خود از دو هیتسینک آلومینیومی، هیت پایپ مسی با قطر 6mmو البته یک فن خنک کننده تشکیل شده است، وظیفه دفع حرارت از ماسفت های مدار رگولاتور ولتاژ پردازنده را بر عهده دارند. آن طور که ما به نتیجه رسیدیم ASUSدر این سری به‌شدت اصرار با خاص بودن نسب به رقبا دارد و از معدود کمپانی‌های است که از سیستم کولینگ Activeبرای خنک کردن مدار VRMمادربردهای مبتنی بر چیپست AMD X399استفاده کرده است.

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید فن خنک کننده این بخش در زیر کاور تعبیه شده بر روی پورت‌های پنل پشتی و بر روی بخش دوم هیتسینک های در نظر گرفته شده برای مدار VRMتعبیه شده است.

بخش دوم نیز که از دو لایه آلومینیوم تشکیل شده است وظیفه دفع حرارت از چیپست AMD X399و تجهیزات نصب شده بر روی یکی از اسلات های M.2را بر دوش می‌کشد.

بخش اصلی این هیتسینک زیر لایه دوم تعبیه شده و وظیفه دفع حرارت از چیپستAMD X399 را بر عهده دارد. از نظر ما این هیتسینک شاید برای دفع حرارت این چیپست رده بالا تا حدودی کوچک به نظر می‌رسد.

اما اجازه بدهید برای اشراف بیشتر به قطعات و بررسی موشکافانه‌تر این مادربرد تمامی هیتسینک ها و پوشش‌های پلاستیکی تعبیه شده بر روی برد را باز کنیم.

در تصویر بالا چهره برهنه این مادربرد را مشاهده می‌کنید. همان‌طور که اشاره شد به لطف عرض بیشتر PCBاین مادربرد در مقایسه با مدل‌های مشابه تراکم قطعات به‌مراتب کمتر است. همچنین روزنه‌های مربوط به نصب سازه‌های پرینت شده 3Dنیز بخش‌های مختلف برد مشاهده می‌شود.

در تصویر بالا هیتسینک ها و فن سیستم خنک کننده به همراه 12 پیچ برای نصب آن‌ها بر روی PCBو در کنار آن‌ها نیز پوشش‌های پلاستیکی تعبیه شده بر روی قطعات سیستم صوتی و پورت‌های پنل پشتی مادربرد را ملاحظه می‌کنید.

ASUSبرای انتقال حرارت بهتر در همه هیتسینک ها از پد حرارتی بسیار مرغوب استفاده کرده است. همچنین بر خلاف سایر مدل‌های مشابه در این کلاس، به جای خمیر حرارتی از پد حرارتی میان هیتسینک و چیپست AMD X399استفاده کرده است. پد‌های حرارتی در مقایسه با خمیرهای حرارتی عمر بیشتری دارند و انعطاف پذیر ترند ولی در عمل ظرفیت انتقال حرارت آن‌ها تا حدودی کمتر است.

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید در سیستم خنک کننده مدار VRMپردازنده، هیت سینک اول گرما را از سطح ماسفت ها جذب می‌کند و به واسطه هیت پایپ مسی 6mmبه هیت سینک دوم منتقل می‌کند. هیت سینک دوم در حقیقت به عنوان کمک حال هیت سینک عمل می‌کند و خود به صورت مستقل با هیچ قطعه‌ای تماس فیزیکی ندارد.

فن در نظر گرفته شده برای این بخش مدل EF35101S2ساخت کمپانی تایوانی SUNONاست. این فن 7000RPMدر وضعیت بی‌باری سیستم بسیار بی‌صدا عمل می‌کند و در عمل می‌توان نویز صوتی ناشی آن را نادیده گرفت؛ اما در وضعیت Loadکامل پردازنده و به‌خصوص در وضعیت اورکلاک، نویز صوتی ایجاد شده توسط این فن به صورت محسوس به گوش می‌رسد.

همان‌طور که اشاره شد برخی RGB LEDهای سامانه نورپردازی این مادربرد پشت کاور پلاستیکی تعبیه شده بر روی پورت‌های پنل پشتی مادربرد تعبیه شده است.

مدار رگولاتور ولتاژ پردازنده این مادربرد از نوع 8+3 Phase Digital PWMاست که در این بین 8 شریان هسته‌های پردازنده را تغذیه می‌کنند و 3 شریان نیز وظیفه تأمین انرژی واحد SOCمجتمع بر روی پردازنده را بر عهده دارد.

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید همانند مادربردهای رده بالا و مخصوص سرور انرژی مورد نیاز مدار رگولاتور ولتاژ پردازنده توسط 2 کانکتور 8Pin E-ATX و 4-PIN ATX از منبع تغذیه سیستم تأمین می‌شود. در گذشته همچنین ترکیبی را تنها در مادربردهای پرچم دار و مخصوص اورکلاکینگ دیده بودیم. علاوه بر اینASUS در نسل جدید مادربردهای خود از کانکتورهای برق تقویت شده تحت عنوانPROCOOL POWER CONNECTOR استفاده کرده است. این کانکتورها که به‌اصطلاحHCS (High Current System) نامیده می‌شوند و اکثراً در مادربردهای رده بالا و گران قیمت سرور تعبیه می‌شوند، بیش از 30% پتانسیل عبور جریان بیشتری نسبت به کانکتورهای استاندارد دارند و همین امر موجب کارکرد به‌مراتب خنک‌تر آن‌ها در جریان‌های بالا خواهد شد.

همچنین از مهم‌ترین ویژگی‌های قطعات به کار رفته در این مدار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خازن‌های10K Black Metallic  ساخت کمپانی ژاپنیNichicon

این خازن‌ها با عمر بیش از 10 هزار ساعت در دمای 105 درجه سانتی‌گراد، 5 برابر نسبت به خازن‌های جامد معمولی عمر بیشتری دارند و به‌صورت متوسط 20% تحمل بیشتری در برابر گرما از خود نشان می‌دهند.

MicroFine alloy chokes

به گفته کمپانی سازنده این چوک‌ها در مقایسه با مدل‌های استاندارد پایداری بیشتری در برابر عبور جریان‌های بالا دارند، بیش از 30% خنک‌ترند و تا 75% پسماند مغناطیسی کمتری دارند.

نسل سوم ماسفت های بسیار مدرن، پرقدرت و با بازدهی بسیار بالایPowIRstage مدلIR3555

ماسفت های به کار رفته در این مدار از نوعPowIRstage IR3555 ساخت کمپانیInternational Rectifier می‌باشند. این تراشه‌ها که در حال حاضر یکی از قدرتمندترین و در عین حال پربازده‌ترین نمونه‌های موجود محسوب می‌شوند از آخرین ویژگی‌های استانداردIntel DrMOS V4.0 پشتیبانی می‌کنند هر 4 بخش مهم یک شریان کنترل کننده جریان پردازنده، یعنیDriver MOSFET، Control MOSFET، Synchronous MOSFET و دیود شاتکی محافظ را به‌صورت مجتمع درون خود جای داده‌اند. همچنین به گفته کمپانی سازنده هر یک از این تراشه‌ها قابلیت تحمل 60A جریانDC را نیز دارا می‌باشند و در حالت آرمانی بازدهی انرژی بیش از 90% دارند.

علاوه بر این پشتیبانی از پروتکشن های VCC under voltage lockout (UVLO)، Over temperature protection (OTP)، Cycle-by-cycle self-preservation over current protection (OCP)، Preliminary overvoltage protection  (Pre-OVP) و برخورداری از سخت افزار محلی لازم برای مانیتورینگ Real Timeجریان خروجی و حرارت تراشه به همراه پشتیبانی از فرکانس PWMتا 1.0MHzاز ویژگی‌های ممتاز این ماسفت ها محسوب می‌شود.

ASUSمثل همیشه تراشه PWM Controllerرا با برند تجاری خود یعنی DIGI+ VRMتغییر نام می‌دهد، اما شواهد و پیکربندی این مدار گواهی می‌کنند که این تراشه مدل IR35201از نسل چهارم PWM Controllerهای دیجیتال ساخت کمپانی International Rectifierاست. این تراشه 8-Phaseدو کاناله در این مدار با پیکربندی 8+0 Phaseفعال شده است که در این بین هر 8 شریان وظیفه مدیریت ولتاژ مورد نیاز هسته پردازنده را بر عهده دارند. ناگفته نماند که PWM Controllerبه کار رفته در این بخش در حال حاضر یکی از مدرن‌ترین تراشه‌های این کلاس به شمار می‌رود. از قابلیت‌های کم نظیر این تراشه می‌توان به پشتیبانی از پروتکشن های OVP, UVP, OCP, OTP, CFPو پشتیبانی از فرکانس سوئیچینگ تا 2MHzاشاره کرد. همچنین به لطف تکنولوژی IR Efficiency Shapingقابلیت خاموش شدن سایر شریان‌ها و انتقال قدرت تنها توسط 1 و یا 2 شریان نیز در حالت کم باری برای این مجموعه فراهم شده است.

مدار رگولاتور بخش SOCپردازنده نیز که در بخش پایینی سوکت تعبیه شده است از نوع 3-Phase Digital PWMو متشکل از همان چوک‌ها، خازن‌ها و تراشه PWM Controllerمدل IR35201(ASP1405I) به کار رفته در مدار رگولاتور ولتاژ هسته پردازنده (فعال شده در حالت 3+0) و البته ماسفت های مجتمع NexFET™ Power Stageبسیار مدرن مدل CSD97374Q4Mساخت کمپانی آمریکایی Texas Instrumentsاست. از جمله مهم‌ترین خصوصیات این تراشه می‌توان به تلفات بسیار ناچیز انرژی در حالت بی‌باری، پشتیبانی از فرکانس سوئیچینگ تا 2.0MHz، حداکثر بازدهی مصرف انرژی بیش از 92% و توانایی تحمل بیش از 60Aجریان DCبه‌صورت لحظه‌ای (25Aبه صورت پیوسته) اشاره کرد.

هر یک از دو مجموعهDIMM های ماژول‌های حافظه نیز به مدار رگولاتور ولتاژ 2+1Phase Digital PWM مجهز شده‌اند. در این بین 2 شریان پارامترDRAM Voltage و 1 شریان نیزDDR VPP Voltage را فراهم می‌کنند.

کنترل و مدیریت مدار رگولاتور ولتاژ هر یک از این دو مجموعه DIMMنیز توسط دو تراشه PWM Controllerدیجیتال مدل ASP1103صورت می‌گیرد.

ادامه دارد . . .

 

برگرفته از سایت شهر سخت افزار




صفحه اصلی

|

ماتريس

|

محصولات

|

ارتباط با ما

|

جستجو

كليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شركت ماتريس می باشد. © ماتريس 1393-1389